fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Radovi na sanaciji poplava u Pločari Polju uz pomoć firmi i volontera

Od ranih jutarnjih sati, u Mjesnoj zajednici Pločari Polje traje intenzivna akcija sanacije posljedica jučerašnjih katastrofalnih poplava.

Voda je uslijed obilnih kiša prouzrokovala ozbiljnu štetu na lokalnoj infrastrukturi, uključujući prekid glavnog vodovodnog sistema. Zahvaljujući brzom odzivu mještana, lokalnih firmi, te mehanizacije i materijala pristiglih iz Sarajeva i Zenice, radovi su krenuli neometano.

Posebno se ističe doprinos firme Mibral d.o.o. Sarajevo, koja je osigurala značajnu količinu građevinskog materijala i mehanizacije za sanaciju terena.

Firma TE Gradnja Zenica također je pružila materijalnu pomoć, dok su lokalni prijevoznici, kao što je Cargo prijevoz Pločari Polje, preuzeli odgovornost za prijevoz materijala i opreme. Značajan odziv mještana dodatno je ubrzao radove, jer su volonteri iz cijele zajednice nesebično priskočili u pomoć, kako bi se što prije obnovio dotok vode i omogućio povratak normalnog života u ovom dijelu.

Svi radovi se odvijaju pod nadzorom lokalnih stručnjaka i uz pomoć nadležnih institucija, a očekuje se da će ključni popravci na vodovodnom sistemu biti završeni u najkraćem mogućem roku.

Pročitajte i ovo

Djeco, gledajte šta je ljubav! Kako je Bećir spasio Hajru: Kaže mi, volio sam ja umrijeti, nego ti

Kada su kobne poplave zadesile ovo područje, Bećir i Hajra proveli su sedam sati u …