fbpx
Ponedjeljak , 26 Februara 2024

Gužve na izlazima iz BiH: Najkritičnije je na graničkim prijelazima Gabela Polje i Doljani

Prilikom izlaza iz Bosne i Hercegovine pojačan je saobraćaj na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Kamensko, Osoje, Gabela Polje i Deleuša. Preporučuje se zaobilaženje prelaza Gabela Polje i Doljani.

Iz BIHAMK-a su sugerisali da se umjesto ova dva koriste prelazi Zvirići, Crveni Grm i Orahovlje gdje nema dužih zadržavanja vozila.

Prilikom ulaza u Bosnu i Hercegovinu pojačan je saobraćaj na graničnom prelazu Doljani. Na prelazu Orašje stvaraju se duge kolone u oba smjera.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuju da se izbjegavaju vožnje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od lokacije radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) od 20 do 5 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvojili su puteve: Srebrenik – Orašje (Ćehaje), Doboj – Rudanka i Hutovo – Stolac (Cerovica), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, saopćili su iz BIHAMK-a.

Pročitajte i ovo

Izlila se rijeka Željeznica u mjestu Gotuša, saobraćaj se odvija usporeno

Stanovnici Dusine, Gojevića i okolnih mjesta se suočavaju s izazovima nakon što je rijeka Željeznica …