fbpx
Nedjelja , 20 Juna 2021

Detalji optužnice: Udarila bebu i nanijela joj povrede opasne po život

Općinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona protiv Admire Burić iz Zavidovića zbog krivičnog djela teške povrede.

Prema navodima iz optužnice, Burić je u periodu između 14. i 18. juna prošle godine u kući gdje živi sa suprugom i dvoje djece, u jednom momentu uzela mehaničko sredstvo trakastog izduženog oblika i udarila bebu u lijevi čeono – sljepoočni predio glave.

– Tom prilikom, nanijela joj je tešku tjelesnu povredu opasnu po život sa krvnim podlivom na lijevom strani lica u čeono – sljepoočnom dijelu glave. Usljed zadobivenih povreda došlo je do razvoja stanja kriza svijesti i prekida u disanju, te stanje toničko – kloničkih trzaja desnih ekstremiteta i fiksiranjem pogleda u lijevu stranu – stoji, između ostalog, u optužnici.

Na taj način je, navodi se u optužnici, svojoj bebi nanijela tešku povredu opasnu po život i dovela život bebe u direktnu, stvarnu opasnost, a koja se ogleda u oštećenju funkcije vitalnih centara u mozgu, prije svega disanja, a time i svih drugih vitalnih organa i sistema.

Pročitajte i ovo

Priča o ljudskoj gromadi Ramizu: Pronašao preko 300 skeleta žrtava genocida

Njegovo ime je Ramiz Nukić i on je, nakon što je prošao put smrti od …