fbpx
Ponedjeljak , 8 Marta 2021

Detalji optužnice: Udarila bebu i nanijela joj povrede opasne po život

Općinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona protiv Admire Burić iz Zavidovića zbog krivičnog djela teške povrede.

Prema navodima iz optužnice, Burić je u periodu između 14. i 18. juna prošle godine u kući gdje živi sa suprugom i dvoje djece, u jednom momentu uzela mehaničko sredstvo trakastog izduženog oblika i udarila bebu u lijevi čeono – sljepoočni predio glave.

– Tom prilikom, nanijela joj je tešku tjelesnu povredu opasnu po život sa krvnim podlivom na lijevom strani lica u čeono – sljepoočnom dijelu glave. Usljed zadobivenih povreda došlo je do razvoja stanja kriza svijesti i prekida u disanju, te stanje toničko – kloničkih trzaja desnih ekstremiteta i fiksiranjem pogleda u lijevu stranu – stoji, između ostalog, u optužnici.

Na taj način je, navodi se u optužnici, svojoj bebi nanijela tešku povredu opasnu po život i dovela život bebe u direktnu, stvarnu opasnost, a koja se ogleda u oštećenju funkcije vitalnih centara u mozgu, prije svega disanja, a time i svih drugih vitalnih organa i sistema.

Pročitajte i ovo

Fojničanka Marija Štetić osvojila srebrenu medalju u Bugarskoj

U Sofiji, Republika Bugarska, u periodu od 06. do 07.03.2021. godine, održao se osmi po …