fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

Godišnji slet planinara Federacije BiH održan na Pogorelici

Na planini Pogorelica kod Fojnice ovog vikenda održan je godišnji slet planinara Federacije BiH, okupivši 58 udruženja članica Planinarskog saveza Federacije BiH. Oko 500 planinara prisustvovalo je ovom događaju koji se proveo u znaku sportskih aktivnosti i planinarskog druženja.

Prema riječima Saše Tomičića, predsjednika Organizacijskog odbora Sleta, prvi dan manifestacije bio je posvećen natjecanjima u planinarskoj orijentaciji, dok su djeca imala priliku uživati u ljepotama prirode. Dodjela medalja za najbolje rezultate biće obavljena u nedjelju. Također, održana je sjednica Upravnog odbora Planinarskog saveza BiH, s posebnim naglaskom na sportski segment planinarenja.

Pozdravne riječi učesnicima uputili su domaćini s PD Pogorelica, uključujući Amelu Kamenicu, kao i načelnici Kiseljaka i Fojnice, Mladen Mišurić Ramljak i Sabahudin Klisura. Ovom prilikom, planinare su podržali i potpredsjednik Planinarskog saveza FBiH Ermin Lipović, te direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević.

Slet na Pogorelici ponovno je potvrdio važnost planinarstva kao sporta i rekreativne aktivnosti, te omogućio planinarima da se okupe i razmijene iskustva u prekrasnom prirodnom okruženju.

Pročitajte i ovo

Marija Šerifović stigla u Sarajevo, u poznatoj ćevabdžinici fanove častila ćevapima

Marija Šerifović danas je putem svog Instagram profila objavila da stiže u Sarajevo i da …