fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Nova lica na lokalnim izborima u Fojnica: Kanita Mrdić – kandidatkinja za Opštinsko vijeće

Svake lokalne izbore u Fojnici, na plakatama nas dočekaju uglavnom ista lica. Tu i tamo se desi da neko novo lice osvane, ali često samo da bi popunilo otužnu prazninu izborne liste.

Ipak, u slučaju Kanite Mrdić to se ne može kazati.

Kanita po prvi put izlazi kao kandidat na lokalne izbore i to pod zastavom Saveza za bolju budućnost.

Rođena je 1977. godine u Fojnici gdje završava osnovnu i srednju fizioterapeutsku školu. Pred sami kraj rata se zapošljava u Reumalu kao fizioterapeut, a istovremeno studira i ekonomiju na Sarajevskom univerzitetu gdje uspješno i diplomira.

Nakon diplomiranja prelazi u menadžmentski sektor gdje se svojim radom, trudom, zalaganjem i predanošću pokazuje u najboljem svjetlu.

Oni koji poznaju Kanitu će kazati za nju da je, prije svega, pravedna, miroljubiva i u novim, neobičnim i zahtjevnim situacijama uvijek inovativna u pronalaženju rješenja.

Također, oni koji su izuzetno bliski sa Kanitom znaju da je ona i umjetnička duša te da joj je vrijeme provedeno sa kistom i štafelajem, vrijeme duševnog mira i spokoja.

Neki od Kanitinih radova

Bitno je kazati da se Kanita služi engleskim i njemačkim jezikom te da bi svojim iskustvom u menadžmentu mogla doprinijeti napretku uže i šire zajednice u Fojnici.

Kanita Mrdić se nalazi pod rednim brojem 13 na listi SBB-a te ako ste odlučili dati glas ovoj političkoj opciji, sigurno se nećete pokajati ako zaokružite i Kanitino ime.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …