fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika da se istaknu dosadašnji uspjesi i budući planovi u saradnji sa opštinom Fojnica. Prijemu su prisustvovali načelnik opštine Fojnica, Sabahudin Klisura, direktor Zavoda Bakovići, Branko Stanić, direktor Doma zdravlja, Jusuf Zuka, te PR Zavoda Bakovići, Ljiljana Jurak.

Ambasada Japana već duži niz godina aktivno podržava razvoj Fojnice kroz finansiranje brojnih projekata. Dosadašnja saradnja je ocijenjena kao izuzetno uspješna, a ambasador je istakao kontinuiranu podršku japanske vlade lokalnim inicijativama za unapređenje života građana.

Jedan od ključnih segmenata podrške jeste unapređenje zdravstvene infrastrukture u Fojnici. Ambasada Japana je do sada finansirala nabavku sanitetnog vozila za Dom zdravlja, što je značajno unaprijedilo pružanje zdravstvenih usluga u ruralnim dijelovima opštine. Takođe, ambasada je ranije podržala nabavku višenamjenskog traktora za Zavod Bakovici, što je doprinijelo efikasnijem obavljanju poljoprivrednih aktivnosti i unaprijedilo lokalnu poljoprivredu.

Tokom prijema, ambasador je najavio nove projekte koje će Ambasada Japana finansirati u Fojnici. Ti projekti će se fokusirati na dalje unapređenje zdravstvene i poljoprivredne infrastrukture, kao i podršku lokalnim inicijativama za ekonomski razvoj.

Načelnik opštine Fojnica, Sabahudin Klisura, zahvalio je ambasadoru na kontinuiranoj podršci i istakao važnost japanskih investicija za razvoj lokalne zajednice.

Svečani prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini bio je prilika da se istakne dosadašnja uspješna saradnja i najave budući projekti koji će doprinijeti daljem razvoju Fojnice i unapređenju kvaliteta života njenih građana.

Pročitajte i ovo

Popularna Razo u Sarajevu na meti pljačkaša

U Sarajevu se desio neobičan incident kada je popularna Razija Razo Čolaković, uživajući u poziranju …