fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Posebna priča: Profesorica Jasmina se ranije penzionisala uz minimalnu penziju kako bi se brinula o bolesnom mužu!

Jasmina Dizdarević sada je već penzionisana profesorica FIlozofskog fakulteta u Sarajevu. Ova žena, impresivne karijere, porijeklom iz Skoplja nerijetko putem društvenih mreža piše o svom životnom putu. Ipak, najviše pažnje posvećuje svom mužu, profesoru u penziji, doktoru Ismetu Dizdareviću, piše Senzor.ba.

Profesor Ismet se suočio sa teškom bolešću i neophodna mu je 24-satna pomoć. Jasmina je odlučila svoju ljubav dokazati i na taj način, uzela je prijevremenu penziju na fakultetu i ostala kući brinuti se o mužu.

“Da mi je neko , nekada davno rekao, da mogu izdrzati, sva iskušenja koja mi je dragi Allah dao, mislila bih da mogu samo za čovjeka koga volim više od sebe.

Eto ti Jasmina prilike, da dokažeš ono što si godinama govorila da ti je Ismet sve. Sada je prilika da to i pokazeš. Na muci se poznaju junaci.

Četiri godine možda 4 izlaska iz kuće, ili 4 putovanja, ili 4 druženja. Namjernice dolaze na vrata. Lijekovi dolaze na vrata. Računi plaćeni dolaze na vrata.

I to sve jedna mlada prekrasna zena Sabina, cini sa osmjehom. Jučer joj Ismet uz osmjeh kaže: “Došlo nam je SUNCE”.

Da mi je neko rekao da ću svoju najuspješniju profesionalnu karijeru okončati prijevremenom penzijom i sa 2000 KM, otići na bajnih 570, rekla bih mu – za ISMETA SVE.

Vjerujte kao da dana nisam radila. Hvala komšijama koji svakoga jutra, SAMI izbacuju moje smeće koje samo ostavim pred vratima.

Jer četiri godine Ismet nije ostavljen ni minute. Čak i kada spava, ja sam uz njega.

Nešto skuham kada je u radnoj sobi. Tu je najspokojniji. Ne znam šta je dragi Allah dalje planirao za nas dvoje, ali ako OSTANE JEDNO, KAO DA NIJE NI JEDNO.

A Vama prijatelji, studenti, rođaci, braćo i sestre i sa jedne i druge strane želimo samo DOBRO.

ISMET I JA NE ZNAMO DRUGAČIJE”, poručila je ova divna žena u posljednjoj objavi, na oduševljenje brojnih korisnika društvenih mreža.

(Senzor.ba)

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …