fbpx
Ponedjeljak , 24 Januara 2022

“Merhamet” podijelio električne šporete i pakete za 40 porodica čije kuće su pogođene poplavama

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, u saradnji sa „Merhametom“ Švedske, obezbijedio je električne šporete i prehrambene pakete za 40 porodica čije su kuće stradale u nedavnim poplavama.

Šporeti i paketi podijeljeni su porodicama u četiri općine koje su najviše pogođene poplavama. Pomenutu donaciju dobile su ugrožene porodice u mjestima: Otes, Breoca, Osjek (općina Ilidža), Pendečići, Gračanica, Šabići, Deliješ (općina Trnovo), potom Ribari, Džajići, Brđani, Boždarevići Donje selo (Općina Konjic) te u mjestima Djevor, Ravna, Donja Jablanica, Dragan Selo, Slatina, Dobrinja i Bukov Pod (općina Jablanica).

Ovu pomoć, vrijednu 120.000 švedskih kruna obezbijedio je „Merhamet“ Švedske.

  • Sredstva za ovu akciju „Merhamet“ Švedske prikupio je zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u Švedskoj. Ponosan sam na to što su naši ljudi uvijek spremni da pomognu svojim sunarodnicima u Bosni i Hercegovini, a to su pokazali mnogo puta. Posebno se njihova humanost potrđuje u kriznim situacijama, poput ove kada su našu zemlju pogodile poplave – izjavio je predsjednik „Merhameta“ Švedske Fehim Halilović.

Osim Halilovića, podjeli električnih šporeta i prehrambenih paketa, vrijednih po 100 KM, prisustvovao je i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac te direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak.

  • Zahvaljujem se „Merhametu“ Švedske na ovoj vrijednoj pomoći našim građanima čiji su domovi stradali u nedavnim poplavama. Inače, Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ se odmah uključilo tokom elementarnih nepogoda i djelovao je interventno. Na terenu su bile „Merhametove“ ekipe, pratile odvijanje situacije i bile u stalnom kontaktu sa lokalnih službama civilne zaštite, tako da smo odradili veliki i značajan posao tokom poplava – kazao je Vrbanjac.

Pročitajte i ovo

Aldin i Dženana sa dvoje maloljetne djece nakon požara ostali bez doma, odmah reagovali iz Pomozi.ba (FOTO)

Porodica Abdić iz Rakovice kod Sarajeva u nedjelju je ostala bez svog doma usljed požara …