fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024

Štićenici Doma za nezbrinutu djecu obećali posao konobarice pa je primorali na prostituciju!

Aleksandri M. (23) iz Niša i Dragu L. (48) Vrhovni sud Crne Gore produžio je pritvor zbog sumnje da su počinili krivična djela trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Njima se na teret stavlja da su sredinom januara u Bijelo Polje doveli djevojku iz Prokuplja, obećali joj da će raditi kao konobarica, a potom je primorali da se bavi prostitucijom, kako bi im vratila navodni dug.

Oni su, znajući za težak život djevojke koja je djetinjstvo provela u Domu za nezbrinutu djecu i u različitim hraniteljskim porodicama, osmislili kako da je nakon što je navršila 18 godina, bez imovine i smještaja na prevaru uvedu u prostituciju – navodi se u odluci suda.
Lažno su joj, kako prenosi crnogorski portal, obećali posao konobarice u Crnoj Gori sa plaćom od 600 eura. Oni su 17. januara iz Prokuplja prevezli u Bijelo Polje gdje je počela da radi kao konobarica u lokalu u vlasništvu Lopušine.

Međutim, navodno je nesretna tinejdžerka kao konobarica radila samo tri dana.

Drago L. i Aleksandra M. su joj saopštili da je njena karijera konobarice okončana i da se zbog otplate duga koji je nastao zbog troškova za njen prevoz iz Prokuplja u Bijelo Polje mora baviti prostitucijom – prenose oni.
U dokumentu Vrhovnog suda se navodi da je žrtva pružala seksualne usluge i do desetorici muškaraca dnevno. Osobe koje su koristile seksualne usluge su za pola sata plaćale 50 eura, za sat 100, a za ,,iznajmljivanje“ za cijelu noć plaćali su 500 eura.

Pola od tog novca Drago L. je uzimao za sebe. Pokušaj djevojke da poslije dva dana napusti kafanu i posao prostitutke završio se prijetnjama koje joj je uputio osumnjičeni tvrdeći da mu duguje 400 evra za prevoz – navodi se.
Djevojka je, kako se dodaje, potom pokušala da pobjegne, ali je spriječena. Za kaznu osumnjičeni joj je oduzeo lična dokumenta i telefon. Ipak, 14. februara, ona se dokopala telefona, uspjela da pozove taksi i pobjegne iz kafane uhapšenog.

Odvezla se do autobuske stanice gdje je policijskom inspektore ispričala situaciju u kojoj se našla. Policija je ubrzo upala u kafanu gdje je pronađen dokaz da je djevojka boravila u tom objektu – navodi se i dodaje da je policija pored dokumenta za jednokratnu novčanu pomoć Srbije, Centra za socijalni rad, na ime djevojke pronašla pasoš, novčanicu od 100 evra, privremenu dozvolu za boravak u Crnoj Gori na ime A. M, sanitarnu knjižica na ime R. A. Osumnjičeni je uhapšen tog dana dok je Nišlijka uspjela da pobjegne policiji. Za njom je raspisana potjernica i 18. februara policija je uhapsila i Aleksandru M.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …