fbpx
Subota , 22 Juna 2024

U šumsku krađu umiješani i policajci: Podignuta optužnica protiv 15 osoba

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv 15 osoba zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom šumska krađa, nedozvoljena trgovina i primanje dara i drugih oblika koristi.

Optužnica je potvrđena protiv Elvira Husanovića, Admira Čomora, Adnana Husanovića, Eseda Pačariza, Ermina Mujkića, Samira Bukala, Durana Mešanovića,Taiba Šahića, Mihreta Dajdžića, Memnuna Madžaka, Edina Kazića, Amera Subašića, Emira Hormana, Murisa Maljića i Miralema Šarića.

Duran Mešanović i Elvir Husanović, inače, zaposlenici Kantonalne uprave za šumarstvo KS, terete se da su od početka 2013. do sredine 2017. godine organizirali grupu koja je nezakonito sjekla državnu i privatnu šumu na području Kantona Sarajevo i Općine Konjic.

Organizatori grupe su angažirali fizička lica kojima su čuvari šume omogućavali sječu za novac, koji su zadržavali za sebe. Na taj način su oštetili javna preduzeća Sarajevo šume i Hercegovačko-neretvanske šume, za više od milion maraka.

Inače, prilikom transporta drvne mase imali su podršku optuženih policijskih službenika MUP-a KS Edina Kazića i Memnuna Madžaka iz Policijske uprave Konjic. Postupajući tužilac za glavni pretres predložio je saslušanje 80 svjedoka, pet vještaka i više od 600 materijalnih dokaza.

Pročitajte i ovo

Neopisiva tuga: Na Ahiret preselio 1-godišnji Adem Fejzić iz Višnjice kod Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio ADEM (ELMEDIN) FEJZIĆ iz Višnjice. Preselio je na Ahiret u …