fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Beba od 16 mjeseci umrla nakon što je majka otišla na odmor i ostavila je samu 10 dana

Šesnaestomjesečna djevojčica je umrla, nakon što je ostavljena samo kod kuće u Clevelandu (SAD) 10 dana.

Za to vrijeme njena majka je putovala, bez da je angažovala bilo koga da se brine za dijete, saopćili su zvaničnici.

Kristel Candelario (31) je uhapšena i optužena za ubistvo nakon što je njena djevojčica Jailyn pronađena bez reakcije u njihovoj kući.

  • Nije bilo nikakvih znakova traume, a istraga ureda sudskog medicinskog osoblja okruga Cuyahoga otkrila je da je “dijete ostavljeno samo i bez nadzora otprilike 10 dana i da je nakon toga umrlo” – navodi policija u saopćenju.

Candelario je bila na odmoru u Portoriku i Detroitu, prema policijskim izjavama napisanim u zabilješkama o njenom hapšenju.
Candelario je priznala policiji da je ostavila Jailyn “kod kuće, sasvim samu i bez nadzora”, otkriva se u izjavi koju je napisao detektiv Thelemon Powell Jr, piše NBC News.

Kada se Candelario vratila kući prije sedmicu, otkrila je da je Jailyn “ekstremno dehidrirana”, otkriva se u izjavi.

Bebina odjeća se “sastojala od zaprljanih ćebadi i donje obloge, zasićene urinom i izmetom”, navodi Powell.

Komšije su za NBC rekle da ih je Candelario u prošlosti često molila da se pobrinu za njenu kćerku i da ne razumiju zašto nije ponovo zatražila njihovu pomoć.

  • Jailyn zaista nije zaslužila ono što joj se dogodilo. Bila je nevjerovatna i zaista simpatična, i mnogo mi nedostaje – rekla je 13-godišnja komšinica za WKYC.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …