fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Fojnica “pokrivena” video nadzorom na pet lokacija

U prostorijama policijske stanice Fojnica danas je održana primopredaja kamera za video nadzor između načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure i komandira policijske stanice Fojnica Samira Mašina.

Naime, načelnik općine Fojnica ustupio je policijskoj stanici Fojnica na korištenje kamere za video nadzor kojim će biti pokriveno pet lokacija na području općine Fojnica.

Kamere su opremljene sa kompletnom instalacijom i imaju mogućnost snimanja u punoj HD rezoluciji (dan/noć), i iste su povezane sa centralnim serverom koji se nalazi u policijskoj stanici Fojnica.

Komandir Mašin se zahvalio načelniku Klisuri na pomoći u realizaciji ovog važnog projekta, te istakao važnost istog za Fojnicu jer će zahvaljujući video nadzoru pripadnicima policije biti znatno olakšan posao, a samim time povećan stepen sigurnosti građana.

“Nama je najvažnija sigurnost naših građana i učiniti ćemo sve da taj nivo sigurnosti povećamo, a ovo je sigurno jedno savremeno trehnološko rješenje koje će to omogućiti”, naveo je načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Inače, ovaj projekat su inicirali policijski komesar Uprave policije i ministar MUP Srednjobosanskog kantona u saradnji sa načelnicima Općina u SBK.

Uzimajući u obzir da je stanje sigurnosti na području našeg kantona u proteklom periodu zadovaljavajuće po svim sigurnosnim prarametrima uz tendenciju poboljšanja, postavljanjem ovih video nadzora realno je očekivati da će se takvo stanje i dodatno poboljšati.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …