fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

FOJNICA: Veliki broj prisutnih na otvorenju sezone ribolova

Danas su se fojnički ribolovci okupili u Nadbarama i otvorili sezonu ribolova na potočnu pastrmku.

Kada smo došli na mjesto okupljanja, nismo zatekli nijednog ribolovca da peca nego smo ih pronašli u improviziranim šatorima i ispod suncobrana.

Predsjednik UGSR “Fojnica” Ismet Ipe Zulum je kazao da je ovo tradicionalno okupljanje na koje dođe veliki broj ribolovaca i iz drugih
krajeva.

“Danas nas je ovdje oko 400, prve vatre su zapaljenje u 8 sati, a druženje traje dokle se izdrži” – kroz osmijeh poručuje Zulum.

Ono što je interesantno jeste to da, iako je ovo ribolovačko druženje, na ražnju smo zatekli janje kako se okreće te brojne roštilje sa raznim vrstama mesa, ponajmanje ribljeg! Ispod svakog šatora i nadstrešnice se čula muzika što je ovom druženju davalo poseban štih.

Ova vesela družina je, iako je danas pohladno u Fojnici, pokazala da im hladnoća ništa ne može te da osmijeha i gostoprimstva ima za svakoga!

“Kako počinje ribolov, tako počinje i zaštita rijeka, vodotoka, područja oko rijeke.
Pravila koja važe na području opštine Fojnica su pravila propisana Zakonom o slatkovodnom ribarstvu” – kazao nam je predsjednik Ismet Zulum.

Dodao je i to da pozivaju mlade da se učlane te da su vrata Društva za njih posebno otvorena.
Predsjednik Zulum je iskoristio priliku i da se zahvali sponzorima za podršku radu Udruženja.

U narednom periodu, tačnije povodom Dana opštine Fojnica, fojnički ribolovci planiraju akciju čišćenja vodotoka u svim fojničkim Mjesnim zajednicama, a o datumu će svi članovi i aktivisti na vrijeme biti obavješteni.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …