fbpx
Nedjelja , 16 Juna 2024

Duša bosanska: Vozač kamiona iz BiH pronašao novčanik pun novca i vratio vlasniku iz Moldavije

Da još uvijek nije izgubljena vjera u poštenje dokazuje današnji slučaj jednog poštenog i časnog vozača kamiona koji je inače iz Velike Kladuše, mjesto Kudići, a vozi po Evropi za jednu slovensku firmu.

Dakle, Edin Mujakić zvani Buffon nije mogao svojoj porodici doći za Bajram jer je ovu sedmicu imao gust raspored i nije imao mogućnost biti slobobodan pa je ovih dana imao turu za Belgiju.

Odlučio se za redovnu pauzu u mjestu Kortrijk, na prostoru benziske pumpe je pronašao novčanik sa dokumentima, karticama i povećim iznosom para.

Osoba koja je izgubila novčanik je iz Moldavije. Uzeo je novčanik izašao van i išao od kamiona do kamiona tražeći vlasnika. Predpostavio je da se radi o šoferu po računu od kupovine hrane koju je pronašao i po vozačkoj dozvoli.

Vozača nije pronašao na parkingu. Ušao je u kamion i u novčaniku je pronašao neki kontakt sa brojem telefona koji je i riješio situaciju. Dodao je broj na “Viber” gdje je uspio stupiti u kontakt sa sestrom od Gospodina. Gospođa je poslala broj vlasnika nakon čega se on javio kazavši da je kamionom dosta udaljen pa je sa taxijem došao do parkinga gdje je novčanik izgubio.

Vozač koji je inače iz Moldavije se zove Dorin Varanita je bio toliko sretan da je ostao bez riječi nakon šoka koji ga snašo i pitao je Buffona odakle je .

Rekao mu je iz Bosne i Hercegovine i da radi za Slovensku firmu. Ispričao je kako se sve dogodilo, dok je putovao da je razgovarao sa taksistom i govorio mu da ne može vjerovati da takvih poštenih ljudi još ima.

Vozač iz Moldavije Dorin Varanita mu je ponudio novčanu nagradu ali Buffon nije htio da uzme jer smatra da je to moralna dužnost svakog čovjeka u toj situaciji i da ni jednog trenutka nije razmišljao zadržati novčanik i novac za sebe.

Ali je Dorin inzistirao da barem uzme novčanicu od 5 moldavskih leja, za sreću.

Edin Mujakić je za kraj dodao: „Narode srce mi je ispunjeno i ja večeras spavam mirne glave jer sam učinio dobro djelo, kazao je za Gpmaljevac.com.

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …