fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Počela izgradnja Vakufskog centra u Kreševu

U Kreševu su danas počeli pripremni radovi za  izgradnju Vakufskog centra. Izgradnju potpronog zida na mjestu gdje će se graditi ovaj centar financiralo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čelu sa ministrom Salkanom Merdžanićem(SDA).

Ovih dana započeli su prvi radovi na izgradnji Vakufskog centra u Kreševu, inicijatori ovog projekta su SDA Kreševo i Medžlis islamske zajednice Kiseljak.

“Prije nekoliko godina u saradnji sa MIZ Kiseljak preliminarno smo dogovorili da se u Kreševu izgradi jedan kulturni centar koji će pružiti stanovnicima Kreševa mjesto za vjerske, kuturne, obrazovne, sportske i druge aktivnosti. Posebno se nadamo da će ovaj objekat imati veliku ulogu u svim aktivnostim mladih osoba. Ovom prilikom želim se zahvaliti ministru Salkanu Merdžaniću(SDA) koji je prepoznao potencijal ovog objekta koji će imati važnu ulogu i u privrednoj sferi naše općine” – kazao je predsjednik Općinskog vijeća Kreševo Mirsad Beganović(SDA).

 

 

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …