fbpx
Utorak , 25 Juna 2024
timthumb

Fojnica: Obavijest o ostvarivanju prava na markicu

timthumb

 timthumb

Biro za zapošljavanje Fojnica poziva sve nezaposlene osobe koje imaju status porodice šehida/poginulih boraca, ratne vojne invalide i demobilisane/ razvojačene borce a nisu to prijavili u evidencije, da se HITNO jave radi ažuriranja evidencija, a najkasnije do 07.01.2018. godine.

Prilikom javljanja niste dali određene podatke, a bili ste obavezni jer bitno utiču na ostvarivanje vaših prava. Naime, određeni broj osoba podnio je zahtjev za pravo na markicu kod Kantonalne uprave za pitanje boraca, a radi provjere statusa u kojem se vode na evidenciji te ostvarivanja navedenog prava na markicu.

Nakon navedenog datuma osobe koje ne budu evidentirane sa navedenim statusom, neće biti uvrštene na spiskove za pravo na markicu.

U cilju otklanjanja vaših propusta, pozivamo Vas da to otklonite HITNO kako bismo mogli uspješno nastaviti saradnju i pružati pomoć kod ostvarivanja vaših prava.

Na kraju, svim građanima BiH želimo sretnu i uspješnu Novu godinu, saopćeno je iz Biroa za zapošljavanje Fojnica.

Općina Fojnica

Pročitajte i ovo

opina 658x463

Opština Fojnica dodijelila 72 stipendije fojničkim studentima

Općina Fojnica dodjeljuje studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na području općine Fojnica 72 stipendije …