fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024

SDP Fojnica otkazuje poslušnost centrali u Sarajevu!?

U turbulentnim političkim vremenima, koji su konstanta, u Bosni i Hercegovini na višim nivoima, svakim danom smo svjedoci i “varnica” na lokalnom nivou.

Posljednjih mjeseci se vodi trakavica oko opštine Centar u Sarajevu i opoziva načelnika Srđana Mandića. Također, problemi su i u opštini Novo Sarajevo, opštini Banovići, Kantonalnom odboru HDZ-a u Ze-Do kantonu, nesuglasice u Našoj stranci na lokalnom nivou, antagonizam Šemsudina Mehmedovića i Bakira Izetbegovića u SDA, napuštanje HDZ-a od strane načelnika opštine Vareš…

Kao po nekoj matrici, prema našim saznanjima, ni Fojnica nije pošteđena stranačkih previranja.
Naime, naš portal je od izvora u Opštinskom odboru SDP Fojnica došao do informacija da ova filijala SDP-a u Fojnici otkazuje poslušnost višim stranačkim organima.

Razlog otkazivanja poslušnosti je nezadovoljstvo načinom provedbe izbornih rezultata na terenu.

Naime, nezvanično je u “Trojci” dogovorena rapodjela “plijena” na način da 50% pripada SDP-u, NiP-u 30% te Našoj stranci 20%.

Kantonalni odbor SDP-a je, saznajemo, pokušao urgirati da se Opštinski odbor mora držati Statuta stranke i da ne smije donositi odluke koje se kose sa politikom vrha stranke, ali Opštinski odbor SDP-a Fojnica i dalje ne odustaje i, kako saznajemo, neće odustati od svog zahtjeva, a to je da u skladu sa rezultatima izbora, OO SDP Fojnica dobije odgovarajuće pozicije u vlasti. Naime, OO SDP Fojnica je treća Opštinska organizacija SDP-a po rezultatima u SBK-a kantonu i sukladno tome traže da se adekvatno valorizira njihov rad na terenu.

Naš izvor u Opštinskom odboru SDP-a u Fojnici nam kaže da je kompletan Odbor jednoglasan u ovom zahtjevu te su se čak pojavili i glasovi pojedinih članova Opštinskog odbora da se na sljedeće, lokalne izbore izađe samostalno.

O svemu ovome smo pokušali dobiti i zvaničnu informaciju od strane predsjednika OO SDP Fojnica, Emira Memije, koji nam u kratkom razgovoru naše navode nije želio ni potvrditi, ali ni opovrgnuti.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …