fbpx
Petak , 29 Marta 2024
Screenshot 2

FUCZ: Potraga za Harisom Nalčom se nastavlja i sutra

Screenshot 2

 Screenshot 2

Danas je od ranih jutarnjih sati nastavljena je potraga za nestalim mladićem Harisom Nalčom iz Fojnice. Fahrudin Solak direktor Federalne uprave civilne zaštite FBiH u razgovoru za Radiosarajevo.ba je rekao da je u današnjoj akciji učestvovalo oko 300 ljudi.

“Bilo izuzetno loše vrijeme, velika magla i smanjena vidljivost. I pored takvih uslova uspjeli smo da pregledamo sve što smo zacrtali, ali nismo našli nestalog”, kazao je Solak.

Solak smatra da to što je nestali Nalčo bio iskusan planinar još uvijek ostavlja mogućnost da je živ i da i dalje tragaju za živim čovjekom.

“Poduzimamo sve potrebne mjere i razgovarmo sa svima koji bi mogli da nam daju bilo kakve informacije. Jezero i dalje ostaje kao nešto što moramo pregledati, ali to je posljednja faza”, kazao je Solak.

Ako vremenski uslovi sutra budu bolji Solak je istaknuo da će napraviti veći prsten u odnosu na danas kada su otprilike pregledali oko pet kilometara, a pojedinačno i po 20 kilometara.

Akcija za nestalim Nalčom nastavlja se sutra.

Haris Nalčo je s prijateljima bio na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica njegov nestanak prijavljen nedjelju  u 19.30 sati.

 

Pročitajte i ovo

Svečano otvorenje Arnaudija džamije u Banjoj Luci 7. maja

Arnaudija, posljednja obnovljena banjalučka džamija, bit će svečano otvorena 7. maja ove godine, na dan …