fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Vlada FBiH prihvatila donaciju Srbije od 5.000 doza vakcina

Vlada FBiH je danas održala hitnu telefonsku sjednicu posvećenoj nabavci vakcina protiv koronavirusa. Premijer je ovlašten da uputi pismo Vijeću ministara kojim će izraziti spremnost da se prihvati srbijanska donacija od 5.000 doza vakcine kompanije AstraZeneca.

Kako su saopćili iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, pozvali su sve domaće kompanije koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom farmaceutskih proizvoda da se uključe u proces nabavke vakcine, odnosno da u kontaktu s entitetskim Zavodom za javno zdravstvo razmotre mogućnosti uvoza vakcina za potrebe Federacije.

Federalna vlada danas je zadužila Zavod za javno zdravstvo da koordinira dalje aktivnosti s kompanijama koje iskažu spremnost uvoza vakcina, saopćili su iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je prihvaćena informacija premijera Fadila Novalića o današnjem sastanku s premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a koji je sazvan zbog (ne)nabavke vakcina.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …