fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024

Fojnička firma “MS&Wood” zaposlila radnike iz Pakistana: Domaćinska dobrodošlica i zajednička podrška

Uz nedostatak radne snage koji je zahvatio mnoge sektore, fojnička firma “MS&Wood” odlučila je pružiti priliku radnicima iz Pakistana. Ova odluka nije samo odgovor na potrebe kompanije, već je i iskorak ka međunarodnoj suradnji i raznolikosti na lokalnom tržištu rada.

Dolazak radnika iz Pakistana u Fojnicu dočekan je s toplinom i gostoljubivošću lokalnog stanovništva. Fojničani su se potrudili da se novopridošli osjećaju dobrodošlo i da se što brže uklope u svoje nove radne i životne okolnosti.

Jedan od primjera ovakve podrške jest poziv Ostružanina Ismeta Meše, koji je pozvao radnike iz Pakistana u svoj dom i srdačno ih ugostio. Također i njegov sin Haris koji je trenutno izvan Bosne je najavio da će po povratku organizirati iftar za ove momke, čime će dodatno ojačati veze među zajednicom i pokazati solidarnost.

Ovaj primjer pokazuje da se susreti različitih kultura i tradicija mogu pretvoriti u priliku za međusobno učenje i razumijevanje. Fojnička zajednica i “MS&Wood” ističu važnost integracije i podrške novim članovima, te se nadaju nastavku uspješne suradnje i zajedničkog rasta.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …