fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Gojevići: Uprkos nedavnim poplavama, glasanje se odvija bez problema

Na biračkom mjestu u Gojevićima, koje je bilo jedno od najviše pogođenih nedavnim poplavama, danas smo svjedočili istinskom prazniku demokratije.

Iako su upravo zbog ovih poplava lokalni izbori u Fojnici odgođeni za 14 dana, mještani Gojevića pokazali su da ih ni teška situacija nije mogla spriječiti da obave svoju građansku dužnost.

Birači su od ranog jutra stizali na biralište, a predsjednica Biračkog odbora, Sanja Đepić, izjavila je da se glasanje odvija bez problema. „Sve ide po planu, biračko mjesto je otvoreno na vrijeme, a odziv birača je zadovoljavajući,“ kazala je Đepić.

Iako su poplave nanijele značajnu štetu ovom kraju, vidljiv je veliki trud lokalnih vlasti i mještana koji su uspjeli u rekordnom roku sanirati posljedice koje je poplava nanijela biračkom mjestu i omogućiti nesmetano održavanje izbora.

Mještani Gojevića pokazali su da im je demokratski proces prioritet, a zajedništvo i disciplina koje smo zatekli na biračkom mjestu svjedoče o snazi zajednice.

Današnji izbori u Gojevićima nisu samo običan izborni proces, već su primjer otpornosti i volje naroda koji u najtežim trenucima stavljaju svoje pravo glasa na prvo mjesto.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …