fbpx
Četvrtak , 17 Oktobra 2024

Prepiska stomatologa Harisa Mekića i majke preminule Džejle Drapić: “Neka čisti zub poslije obroka, neka nastavi s tim antibiotikom, može koristiti hladne obloge, pomoći će joj”

Nakon što se oglasio Haris Mekić, stomatolog koji je liječio zub preminule tinejdžerke Džejle Drapić iz Sarajeva, te naveo da je ona u njegovoj ordinaciji bila 30. 9. ove godine, te da on s daljnjim liječenjem preminule tinejdžerke nema ništa, navodeći da se ona liječila u drugim zdravstvenim ustanovama, “Dnevni avaz” je došao u posjed prepiske između stomatologa Mekića i Džemile Drapić, majke Džejle, iz koje se vidi kako stomatolog Mekić savjetuje šta da radi.

Ova prepiska Mekićeve navode u potpunosti demantuje i otkriva da on zdravstveno stanje Džejle Drapić nije shvatio dovoljno ozbiljno, jer je i nakon 30. 9. nastavio sa savjetima Džejlinoj majci, šta bi Džejla trebala da radi sa zubom.

U prvoj poruci koju Džemila upućuje doktoru stomatologu Harisu Mekiću 30. septembra u 10 i 52 sati, Džemila obavještava doktora da Džejla ima problema sa zubom, te da traži termin.

Doktor odgovara da zna o kojem zubu se radi.

– Dobro jutro, može li Džejla danas doći ikako, zub joj se već tri dana upalio, onaj što ste joj pravili isto da joj se zagnojilo ne može ni da jede vilica je cijela boli. Nisam mogla ranije zvati pošto ide u školu međusmjena danas je slobodna – piše Džemila.

A doktor Mekić odgovara:

– Pozdrav Džemila, mislim da znam o kojem zubu se radi jer je on bio rizičan nažalost, odgovara li danas u 16h.

– Može doći će s ocem – piše Džemila.

 

Prepiska majke Džemile i Mekića. Avaz

Nakon toga, stanje počinje da se komplicira te se Džemila, 2. oktobra ponovo javlja doktoru Mekiću.

Dakle, Džemila piše dalje:

– Dobro jutro Harise, samo da vas pitam treba li Džejla nečim ovaj zub ispirat ili stavljati oblogu, ina je otekla užasno i grlo joj zateže. Od otoka ništa ne može da jede jer ne može usta da otvori. Pije antibiotik Amoxibos 500, a najgore od zuba ima temperaturu.

Jer doktorica jučer na opštoj govori od zuba da ima groznicu i temperaturu. I drugi put kad dođe kod vas samo da joj dadnete potvrdu s pečatom da je bila kod vas, jer Džejla ne ide u školu pa da joj se može opravdati. I ja mislim da je trebala dobiti jači antibiotik – piše u Viber poruci Džemila u 9:34 sati.

Prepiska majke Džemile i Mekića. Avaz

U 9 i 36 Džemili stiže odgovor na poruke u vidu pitanja, koje postavlja stomatolog Mekić.

– Pozdrav Džemila, da li ona sada ima manje bolove?

Džemila u 9 i 37 na to odgovara:

– Zub je ne boli, komplet vilica i vrat je boli, pošto je otekla. Ne može ni vrat da okrene koliko je otekla.

U 9 i 39 sati stomatolog Mekić piše “savjet” šta da Džejla radi sa zubom.

– Neka čisti zub poslije svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi sa tim antibiotikom i naravno da odmara još koji dan dok joj ne spadne totalno otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj – piše stomatolog Mekić Haris.

Prepiska majke Džemile i Mekića. Avaz

Džejli Drapić je jučer klanjana dženaza.

avaz.ba

Pročitajte i ovo

Ispovijest Aldine Bajić: Kad me je udario nogom u glavu, tu je bio moj kraj!

Nakon što je nedavno brutalno pretučena od strane svog supruga Adisa Cigure, Aldina Bajić je …