fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

𝘼𝙢𝙗𝙖𝙨𝙖𝙙𝙤𝙧 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙖 𝙪𝙧𝙪č𝙞𝙤 𝙙𝙤𝙣𝙖𝙘𝙞𝙟𝙪 𝘿𝙤𝙢𝙪 𝙯𝙙𝙧𝙖𝙫𝙡𝙟𝙖 𝙁𝙤𝙟𝙣𝙞𝙘𝙖

Domu zdravlja Fojnica uručena je danas vrijedna donacija Vlade Japana. Riječ je o novom sanitetskom vozilu sa pratećom opremom koji će poboljšati kvalitet života građana Fojnice.

Tim povodom danas je u Fojnici boravio ambasador Vlade Japana u Bosni i Hercegovini Kinefuchi Masami, a ceremoniji primopredaje prisustvovali su i načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura, te direktor Doma zdravlja Fojnica Jusuf Zuka.

Ambasador Kinefuchi je izrazio nadu da će njihova pomoć donijeti korist stanovnicima Fojnice.

„Ovo vozilo smo planirali donirati Domu zdravlja Fojnica u novembru ili decembru, međutim s obzirom da je Fojnicu zadesila nesreća izazvana velikim poplavama, mi smo ipak odlučili da to učinimo odmah, kako bi i s tim vozilom mogli pomagati unesrećenom stanovništvu“, rekao je ambasador Kinefuchi.

Načelnik Klisura i direktor Zuka su izrazili veliku zahvalnost za donaciju sanitetskog vozila, koja će doprinijeti značajnom poboljšanju usluga koje Dom zdravlja Fojnica pruža svojim pacijentima.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …