fbpx
Nedjelja , 6 Oktobra 2024

Predizborni skup SDA u Prokosu: Podrška naroda neupitna

Večeras je u naselju Prokos održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) u okviru kampanje za lokalne izbore 2024. godine. Skupu je prisustvovao veliki broj mještana, koji su došli pružiti podršku kandidatima SDA, a atmosferu je obilježila poruka važnosti očuvanja jedinstva.

Okupljenima su se obratili kandidati i predstavnici stranke, uključujući Sabahudina Klisuru, aktuelnog načelnika i kandidata za novi mandat, te Salkana Merdžanića, potpredsjednika Skupštine Srednjobosanskog kantona. Poseban akcent stavljen je na jedinstvo među članovima i simpatizerima stranke, te potrebu da se odbrani lokalna vlast u Fojnici, s obzirom na, kako je rečeno, neuspjehe drugih političkih opcija koje trenutno drže vlast na višim nivoima.

Salkan Merdžanić je u svom obraćanju naglasio važnost snažnog učešća SDA na svim nivoima vlasti, te je upozorio na opasnost podjela.

“Na federalnom i državnom nivou vidjeli smo kako se ne treba raditi. Vidjeli smo kako se donose odluke koje idu u korist drugih, a ne naroda koji ih je birao. Naša lokalna vlast je pokazala da može i zna kako se brine o Fojnici i njenim građanima,”kazao je Merdžanić.

Skupu su se obratili i svih 26 kandidata SDA za Općinsko vijeće Fojnica, koji su predstavili svoje planove za dalji razvoj općine, naglasivši važnost timskog rada i saradnje s lokalnim stanovništvom.

Poruke koje su večeras odaslane iz Prokosa fokusirale su se na jedinstvo i kontinuitet. Okupljeni su pozvani da svoj glas daju kandidatima SDA, kako bi se nastavili započeti projekti i zadržala stabilnost u Fojnici.

Lokalni izbori u Fojnici biće održani 06. oktobra ove godine.


 

Pročitajte i ovo

(VIDEO) U ruševinama u Jablanici pronađen Kur'an koji gotovo da nije oštećen

Katastrofalne poplave su pogodile ovaj dio Bosne i Hercegovine, veliki broj spasilačkih službi je na …