fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024
Kandidati za načelnika

Anketa portala Mahalla.ba: Sabahudin Klisura vodi sa značajnom podrškom Fojničana

Nakon 24 sata od početka ankete na našem portalu Mahalla.ba, u kojoj su građani Fojnice imali priliku izraziti svoju podršku kandidatima za predstojeće lokalne izbore, glasalo je ukupno 1128 osoba. Anketa, koja je omogućila da se glasovi daju kandidatima bez navođenja političkih stranaka, pokazala je da aktuelni načelnik Sabahudin Klisura i dalje uživa najveću podršku, 18 dana uoči izbora.

Rezultati ankete su sljedeći:

  • Sabahudin Klisura osvojio je 635 glasova, što čini 56,3% ukupnih glasova.

 

  • Mirjana Golub osvojila je 185 glasova, odnosno 16,4%.

 

  • Emir Sulejmanović dobio je 124 glasa, što predstavlja 11%.

 

  • Ramiz Meša osvojio je 184 glasa, što čini 16,3%.

Važno je napomenuti da je 80% učesnika ankete stanovništvo Fojnice, čime su rezultati dobar pokazatelj trenutnog raspoloženja među lokalnim biračima.

Ipak, treba imati na umu da ankete na internetu mogu ukazati na trendove, ali ne mogu u potpunosti odražavati realnu sliku, s obzirom da mnogi građani, osobito oni starije populacije, nisu aktivni korisnici društvenih mreža.

Naš cilj je bio omogućiti glasanje prema individualnim kandidatima, izostavljajući stranačku pripadnost, kako bismo osigurali što objektivnije rezultate i spriječili mogućnost utjecaja glasova iz udaljenih gradova koji ne pripadaju fojničkom biračkom tijelu.

Preostaje vidjeti kako će se izborna trka razvijati u nadolazećim sedmicama, no prema ovim rezultatima, Sabahudin Klisura i dalje čvrsto drži vodeću poziciju.

Pročitajte i ovo

Fojnica je bogatija za još jednu hajr-česmu

Plemeniti Gospodar je Fojnicu obdario bezbrojnim izvorima pitke, hladne, čiste i kvalitetne vode. Njen sastav …