fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Opljačkana benzinska pumpa u Kaćunima

Dana 10.12.2020.godine oko 01,00 sati u PS Busovača je prijavljeno da je aktiviran alarm na benzinskoj pumpi u mjestu Kaćuni, općina Busovača.

Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici PS Busovača i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, koji su utvrdili da je izvršena teška krađa u navedenom objektu, kojom prilikom je razbijeno staklo na ulaznim vratima te je izvršena krađa određenih predmeta.

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika pronađeni su i lišeni slobode M.O. rođen 2000. godine i K.A. rođen 1995. godine, obojica iz Sarajeva koji su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela. Prilikom pregleda, kod istih su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovom krađom te protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

U vezi navedenog, važno je napomenuti da policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona već duže vrijeme poduzimaju pojačane planske aktivnosti u borbi protiv teških oblika imovinskih delikata.

U realizaciju navedenih aktivnosti uključeni su i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku i Sektora kriminalističke policije, a koje su u konačnici za rezultat imale upravo pronalazak i lišenje slobode osumnjičenih osoba, koje se dovode u vezu sa više krivičnih djela počinjenih na našem području.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …