fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

Potraga za nestalim njemačkim državljaninom u Fojnici: Policija traga za Wolframom Misslerom

Lokalna policija je u potrazi za Wolframom Misslerom (67), državljaninom Njemačke, koji je posljednji put kontaktirao svoju porodicu 4. septembra 2024. godine, nakon čega mu se gubi svaki trag. Prema informacijama koje je prijavio M.B., Missler je iznajmio vozilo marke Škoda, reg. oznaka M46 T 855, koje nije vratio u dogovorenom roku – saznaje portal Mahalla.ba!

M.B., koji je Misslera prijavio Policijskoj stanici Fojnica 12. septembra, izrazio je zabrinutost zbog njegovog nestanka. Prema riječima M.B., Wolfram je imao namjeru istraživati područje Prokoškog jezera, gdje je planirao proučavati lokalnu faunu, uključujući rijetku vrstu tritona. U kontaktu s poznanicima nestalog, M.B., je saznao da je i drugi poznanik, Z.O., prijavio nestanak Wolframa Policijskoj upravi Ilidža.

Policijski službenici iz Fojnice odmah su poduzeli terenske provjere na platou Prokoškog jezera, gdje su razgovarali s lokalnim stanovništvom i turistima. Nažalost, do sada nisu dobili nikakve informacije koje bi ukazivale na to da je Wolfram Missler viđen na tom području.

Policija je nastavila intenzivnu potragu i apeluje na sve građane i turiste koji su boravili u okolini Prokoškog jezera ili primijetili vozilo marke Škoda s navedenom registracijom, da se obrate najbližoj policijskoj stanici.

Nestanak Misslera izazvao je zabrinutost, s obzirom na to da je područje planine Vranice, gdje se nalazi Prokoško jezero, poznato po teškim vremenskim uvjetima i nerijetko nepristupačnim dijelovima. Policija i dalje aktivno prikuplja sve dostupne informacije kako bi riješila slučaj.

Podsjećamo, Missler je bio u redovnom kontaktu sa svojom porodicom u Njemačkoj sve do 4. septembra, nakon čega je komunikacija naglo prekinuta.

Porodica i prijatelji mole sve koji imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju da ih podijele sa policijskim organima kako bi potraga bila što uspješnija.

Svi koji imaju informacije mogu se javiti Policijskoj stanici Fojnica na broj telefona ili putem e-maila, kako bi pomogli u pronalasku nestalog.

Mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka. Preselio je na Ahiret u …