fbpx
Subota , 27 Jula 2024

Zerka Omeragić iz Kantonalne bolnice Travnik babica godine u Bosni i Hercegovini

U srijedu 8.5.2024., u Domu mladih u Sarajevu održana je najveća konferencija za trudnice”Naše putovanje počinje”, organizovana od strane prvog bosanskohercegovačkog časopisa za odgoj djece,”Roditelj”. Ovaj događaj bio je besplatan za sve trudnice koje su prisustvovale, a događaj je okupio preko 500 trudnica koje su uživale u edukativnim predavanjima bh. stručnjaka i osvojile vrijedne poklon pakete i nagrade.

Jedan od glavnih trenutaka konferencije bila je dodjela priznanja za Ginekologa godine i Babicu godine za 2023. godinu, prema izboru čitatelja portala i časopisa Roditelj. Nominirano je 10 ginekologa iz cijele BiH i 5 babica.

Titulu Babice godine za 2023. godinu ponijela je Zerka Omeragić iz Kantonalne bolnice Travnik.Omeragić je istakla važnost dobijanja ovakve potvrde za svoj rad, te dodala kako je ova plaketa jako važna za nju i motivacija joj je da nastavi dalje.

”Ovo nije samo potvrda za mene, nego i za sve moje kolegice u kolektivu koje svojim nesebičnim trudom i zalaganjem pridonose rađanju novog života”, zaključila je Omeragić.

Travnicki.INFO

Pročitajte i ovo

Spektakularni koncert “Fojničkog ljeta”: Adi Šoše oduševio publiku

Večeras je u ulici Mehmeda Spahe održan koncert koji je privukao oko 2500 ljudi, stvarajući …