fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Krajem dana moći ćemo da uživamo u prelijepim zalascima sunca

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U Sarajevu sunčno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 18°C.

“Od sutra sve izraženije prisustvo saharskog pijeska i na bosanskohercegovačkom nebu. Krajem dana moći ćemo da uživamo u prelijepim zalascima sunca prošarani crvenkastom bojom. Zamućeno nebo pustinjskim aerosolom ostaje najmanje do petka”, najavio je sinoć meterolog Face TV Nedim Sladić.

U srijedu se očekuje dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

U četvrtak se prognozira dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …