fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Sabahudin Klisura pobijedio na lokalnim izborima u Fojnici

Prema nezvaničnim rezultatima lokalnih izbora održanih u oktobru 2024. godine, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA), Sabahudin Klisura, osvojio je poziciju načelnika opštine Fojnica s 2.380 glasova. Klisura, koji je obavljao funkciju načelnika i u prethodnim mandatima, ostvario je značajnu prednost u odnosu na ostale kandidate.

Drugi po broju glasova je Ramiz Meša, kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), koji je osvojio 1.344 glasa, dok je kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Mirjana Golub, osvojila 1.080 glasova.

Sabahudin Klisura, koji je ujedno i predsjednik Opštinskog odbora SDA u Fojnici, zahvalio je svojim glasačima na podršci, naglasivši da će nastaviti raditi na razvoju opštine. „Ova pobjeda je potvrda dosadašnjih rezultata, ali i obaveza da radimo još više za našu Fojnicu. Fokus će biti na infrastrukturnim projektima, unapređenju lokalne ekonomije i poboljšanju kvaliteta života naših građana,“ istakao je Klisura.

Ovi izbori su pokazali visok nivo političke konkurencije u Fojnici, a građani su svojim glasovima dali jasnu poruku o smjeru u kojem žele da se opština razvija u narednom periodu.

Pročitajte i ovo

Djeco, gledajte šta je ljubav! Kako je Bećir spasio Hajru: Kaže mi, volio sam ja umrijeti, nego ti

Kada su kobne poplave zadesile ovo područje, Bećir i Hajra proveli su sedam sati u …