fbpx
Subota , 5 Oktobra 2024

Čović u Fojnici: Bol, šok i patnja na licima nevino pogođenog stanovništva, uvijek smo uz svoj narod

Predsjedavajući Doma naroda PS BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u sklopu obilaska poplavljenih područja posjetio i Fojnicu. U Fojnici su ga dočekali predsjednik OO HDZ BiH Fojnica Branko Stanić i predsjednica Općinskog vijeća Fojnica Vanja Oroz Jukić.

Razgovarali su o trenutnom stanju nakon poplava, s naglaskom na hitnu pomoć općini i stanovnicima koji su pretrpjeli najveće gubitke. Čović je istaknuo kako je nužno osigurati brzu reakciju lokalnih vlasti u saradnji s višim nivoima kako bi se sanirala šteta i pružila potrebna podrška općini Fojnica te izrazio da “uvijek stojimo uz svoj narod”, kazavši da se sva potrebna pomoć žurno usmjerava kako bi se stabilizirala situacija i žitelje zaštitilo od daljnjeg stradanja.

Osim humanitarne pomoći, raspravljalo se i o obnovi komunalne infrastrukture, koja je ključna za normalizaciju života u općini. Čović je pohvalio napore općinskih vlasti te naglasio kako će svi resursi biti stavljeni na raspolaganje kako bi se Fojnica što prije oporavila.

Uz predsjednika Čovića, posjeti su prisustvovale i zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović te predsjednica Federacije BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Lidija Bradara.

Pročitajte i ovo

Omladina iz Dusine junački pomogla naselju Bilići tokom poplava

Nakon jučerašnjih poplava koje su teško pogodile naselja Dusina, Praje, Bilići, Gojevići, Bakovići, Ostružnica, Nadbare …