fbpx
Nedjelja , 6 Oktobra 2024

Vanredna sjednica Kriznog štaba u Fojnici u 11 sati: Stanovništvo ujedinjeno u borbi protiv haosa

Danas u 11 sati održat će se vanredna sjednica Kriznog štaba opštine Fojnica, nakon što su u proteklim satima Fojnica i njena naselja pogođena haotičnim vremenskim uvjetima koji su izazvali veliku štetu. Situacija u naselju Trošnjik i drugim dijelovima opštine je alarmantna, no ono što se izdvaja u ovoj teškoj situaciji je nevjerovatna solidarnost fojničkog stanovništva.

U ranim jutarnjim satima, u 5 sati, fojnički načelnik Sabahudin Klisura, zajedno sa svojim sugrađanima, učestvovao je u spašavanju starijih osoba iz njihovih kuća u naselju Trošnjik. Klisura se na terenu priključio građanima i zajedno s njima pomogao u evakuaciji ugroženih. Fotografije sa lica mjesta neće biti objavljene iz poštovanja prema pogođenima, no ovaj čin pokazuje zajedništvo i hrabrost koje je Fojnica danas pokazala.

Krizni štab će na vanrednoj sjednici razmatrati hitne mjere kako bi se situacija što prije stavila pod kontrolu i kako bi se pružila pomoć onima kojima je najpotrebnija. Građani Fojnice pokazali su neviđenu solidarnost, zajednički radeći na spašavanju i pružanju pomoći, čime su još jednom dokazali snagu zajedništva u najtežim trenucima.

O daljim odlukama i mjerama koje će biti donesene na sjednici Kriznog štaba, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Pročitajte i ovo

Bračni par Imamović izgubio osam članova porodice, sami pronalazili tijela

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić bila je danas u Donjoj …