fbpx
Petak , 19 Aprila 2024
gigig

Udruženje Prosvjetitelj Fojnica posjetilo porodicu Mašin

gigig

 gigig

 

Predstavnici Udruženja Prosvjetitelj – Tim Fojnica posjetili su porodicu Mašin iz Fojnice, u kojoj se prošle sedmice desila teška nesreća.

Zaista je teško kada majka spusti dijete u mezar, ali je i to dio odredbe i kušnje koju Allah stavlja pred svoje robove. Tu tegobu može ublažiti odgovorno društvo i naći se ožalošćenoj porodici u tim trenucima.

Članovi Udruženja Prosvjetitelj su i ovaj put pokazali spremnost da pomažu tamo gdje je najteže, te su priskočili porodici Mašin koja je izgubila stub porodice i jedinu radno sposobnu osobu koja je brinula o njima.

Naime, pokušavajući da brine o svojoj porodici, radio je na garaži kod prijatelja, te je prilikom podizanja table lima na krov zakačio žice od struje, prilikom čega je od strujnog udara pao s krova, i na licu mjesta izgubio život. Inače je bio zaposlen kod privatnog poduzetnika, a ove radove je obavljao nakon radnog vremena.

Tragedija je veća time da iza njega ostaje bolesna majka, troje djece (od jednu, 9 i 11 godina) kao i trudna supruga sa četvrtim djetetom.

Porodica, koja je kod našeg tima inače bila na listi za pomoć, zbog ove situacije se sada našla u izuzetno teškom stanju.

Tim Fojnica je pokrenuo akciju te unutar tima i u saradnji sa prijateljima prikupio sredstva za prvu pomoć, te prilikom ove posjete porodici su uručena novčana sredstva u iznosu 750,00 KM te ostatak od sredstava za ukop i prevoz prilikom dženaze, u visini od 150,00 KM. Ukupno je porodici predato 900,00 KM kao i nešto slatkiša i igrački za djecu.

Udrženje Prosvjetitelj će i dalje pratiti potrebe ove porodice i davati svoj doprinos u stabilizaciji njihovog stanja.

(prosvjetitelj-muallim.org)

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …