fbpx
Subota , 21 Septembra 2024

SDA Fojnica okupila simpatizere: Predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Sabahudin Klisura

Večeras je u konferencijskoj sali hotela “Reumal” održano prvo službeno druženje simpatizera Stranke demokratske akcije (SDA) Fojnica.

Druženje je okupilo veliki broj članova i simpatizera stranke, njih 200, te je bila prilika za predstavljanje svih 26 kandidata za Općinsko vijeće Fojnica, kao i kandidata za načelnika, Sabahudina Klisure.

Sabahudin Klisura, aktuelni načelnik i kandidat SDA za predstojeće lokalne izbore 2024., obratio se prisutnima, ističući važnost zajedništva i predanog rada za razvoj općine. Prisutnima se obratio i potpredsjednik SDA i šef izbornog štaba Salkan Merdžanić, koji je pružio podršku kandidatima i ohrabrio okupljene na predstojeće izazove.

Među prisutnima su posebno pozdravljeni bivši predsjednici SDA Fojnica, Mensur ef. Pašalić, Nasir Selimović, Mustafa Memija i Azem Huseinbašić, čija prisutnost je izazvala veliko zadovoljstvo i nostalgiju među članovima. Ovi bivši lideri stranke dali su podršku novoj generaciji koja će predstavljati SDA u narednom mandatu.

Svi kandidati za Općinsko vijeće kratko su se predstavili okupljenima, iznoseći svoja viđenja i planove za budućnost općine. Nakon formalnog dijela programa, druženje je nastavljeno u opuštenoj atmosferi uz hladne napitke, omogućujući prisutnima da neformalno razgovaraju s kandidatima i razmijene mišljenja.

Događaj je još jednom pokazao snažno jedinstvo unutar SDA Fojnica, te veliku podršku građana uoči oktobarskih izbora.

Pročitajte i ovo

Ibrahim Klisura je novi policijski komesar MUP-a SBK

Nezavisni odbor za izbor i reviziju rada je nakon provedene zakonske procedure izvršio izbor kandidata …