fbpx
Ponedjeljak , 20 Maja 2024

Mlada, lijepa, pametna: Fojničanka Adna Mačkić stekla zvanje defektologa

Fojničanka Adna Mačkić, rođena 23. juna 2000. godine, obilježila je svoj put od osnovnog obrazovanja do stjecanja diplome iz defektologije.

Kćerka Izeta i Nihade Mačkić, Adna je kroz svoj školski i studentski put pokazala izvanrednu posvećenost i strast prema pomaganju drugima.

Adna je svoje osnovno obrazovanje započela u Fojnici, gdje je pohađala Osnovnu školu “Muhsin Rizvić”, a završila je srednju školu u Kiseljaku kao medicinska sestra – tehničar opći smjer.

Već tokom srednje škole, pokazala je izuzetan interes za medicinske predmete i strane jezike, posebno za kliničku medicinu, anatomiju i engleski jezik.

Kroz praksu u bolnici Dr. Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, Adna je razvila posebnu naklonost prema radu s djecom, posebno u pedijatriji. Ova iskustva potaknula su je da istraži područje defektologije te da se odluči posvetiti pomaganju osobama s teškoćama.

Adnin put na Fakultetu za Defektologiju bio je ispunjen brojnim izazovima, ali i radostima. Četiri godine školovanja su prošle brzo, obilježene su praksama, posjetima raznim centrima i aktivnostima, te organiziranim fakultativnim izletima. Kroz rad s defektolozima, psiholozima i drugim stručnjacima, Adna je stekla dragocjena iskustva i vještine koje će joj pomoći u njenom budućem radu.

“Sretna sam što sam izabrala baš ovo zvanje, jer velika je čast kada nekome možete pomoći, olakšati”, istaknula je Adna za portal Mahalla.baportal Mahalla.ba.

U svojoj poruci za buduće studente, Adna naglašava da posao defektologa nije jednostavan, ali pruža priliku za osobni rast i veliki utjecaj na živote ljudi, od najmanjih do starijih. Njen plan za budućnost je ostati u svojoj domovini, u svome gradu, te pružiti svoj maksimum u svakom segmentu svog života, trudeći se svakog dana učiti nove stvari i doprinositi svojoj zajednici.

Adna Mačkić zahvaljuje se prije svega dragom Gospodaru, svojim roditeljima, sestrama, svom zaručniku na njihovoj podršci koja je bila neophodna na putu njenog obrazovanja.

Čestitamo Adni na njenom uspjehu i želimo joj mnogo uspjeha u njenom budućem radu kao defektolog.

mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Porodica Jusić je bogata: Tri hafiza Kur’ana, dvije diplomirane profesorice islamske vjeronauke, tri diplomanta i jedan student na FIN-u

Da li ste vi čuli za porodicu Jusić iz Zenice? Pazite kakva je to porodica. …