fbpx
Nedjelja , 24 Novembra 2024

Bosansko suho meso među 10 najboljih suhomesnatih proizvoda u svijetu

Suho meso je bosanski specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri. Meso ne bi trebalo da bude previše suho, a za pravilno pripremanje jela potrebna je posebna vještina i znanja. Budući da je za pripremu suhog mesa potrebna posebna stručnost, metode se obično prenose s jedne generacije na drugu.


Meso se tradicionalno začini bijelim lukom ili biberom.

Suho meso je toliko popularno da je sastavni dio većine bosanskih gozbi i proslava – piše Taste Atlas, rangirajući popularni bosanski specijalitet na 10. mjesto od 100 najboljih suhomesnatih proizvoda koje su odabrali.

Na 94. mjestu našla se i Visočka pečenica.

 

(MiruhBosne)

Pročitajte i ovo

Klub 62 u Ostružnici: Centar zabave i druženja za sve generacije

Već godinu dana, Klub 62, smješten u Ostružnici, predstavlja omiljeno odredište za ljubitelje bilijara, pikada …