fbpx
Srijeda , 22 Maja 2024

Policajka Alisa Bajraktarevic tuži New York zbog neprimjerene slike: To je zlostavljanje

Njurkoška policajka Alisa Bajraktarevic podignula je tužbu protiv New Yorka zato što je prije 12 godina poslala golišavu fotografiju poručniku Marku Riveri, svom tadašnjem dečku, za koju tvrdi da i dalje kruži mobitelima.

Naime, Rivera je lascivnu fotografiju navodno podijelio u grupnom tekstu s drugim policajcima.

  • To je bilo fotografirano u povjerenju. Ne možete se prema nekome zbog toga ponašati kao da je govno- rekla je.

„Inkriminirajući zapis” ponovo je postao viralan prije godinu dana kada se Bajraktarević našla u središtu pažnje zbog jednog drugog slučaja, navela je u tužbi koju je podnijela Vrhovnom sudu na Manhattanu.

Kako piše New York Post, Bajraktarevic je prošle godine optužena da je pokušala omesti svoje kolege pri vršenju dužnosti dok se nalazila u društvu tadašnjeg dečka Kelvina Hernandeza, optuženog da preprodaje drogu.

Optužbe za seksualno uznemiravanje

Bajraktarevic je tvrdila da Hernandez nije diler, ali je svejedno nakon istrage suspendovana na 30 dana bez plate te je dobila naredbu da se prestane družiti s njim.

Taj slučaj doveo je u središte pozornosti, a skupa s njom i spornu fotografiju, koja je počela ponovo kružiti, na što je upozorio sindikalni povjerenik.

Tužba podnesena Vrhovnom sudu Manhattana nije usmjerena samo na Grad, već i određene pojedince unutar Odjela. Tačnije, poručnika Marka Riveru i još jednog nadzornika optužila je za seksualno uznemiravanje. Njen advokat John Scola incident je okarakterizirao kao “ilegalno zadiranje u privatnost”, a zasad nije poznato koliku je odštetu zatražila Bajraktarevic.

Njujorška policija odbila je komentarisati tužbu, ali je navela da “ne toleriše diskriminaciju ili seksualno uznemiravanje u bilo kojem obliku i da se zalaže za poštovanje radnih okruženja za našu raznoliku radnu snagu”.

  • To je zlostavljanje. Nisam ni prva ni zadnja, ali kad će biti dosta?-rekla je Bajraktarevic.

Više pročitajte OVDJE.

Pročitajte i ovo

U teškoj saobraćajnoj nesreći jutros poginuo 25-godišnji Aldin Mahmutović

Porodica i prijatelji oplakuju mladog, 25-godišnjeg, Aldina Mahmutovića koji je rano jutros preminuo nakon teške …