fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Početak školske godine u Fojnici: Načelnik Sabahudin Klisura uručio poklone prvačićima

Danas je u svim osnovnim školama Srednjobosanskog kantona počela nova školska godina. U dvije osnovne škole u Fojnici, upisano je ukupno 103 prvačića, od kojih 88 u Osnovnoj školi “Muhsin Rizvić” i 15 u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić”.

Povodom početka školske godine, načelnik opštine Fojnica, Sabahudin Klisura, tokom dana će obići sve centralne i područne škole kako bi se obratio prvačićima i uručio im prigodne poklone.

Svečani doček prvačića u OŠ “Muhsin Rizvić” obilježen je jutros u 9 sati, u staroj školskoj zgradi, gdje su se đacima i roditeljima obratili direktor škole, pedagogica i načelnik Klisura.

U svom obraćanju, načelnik je prvačićima poželio mnogo uspjeha u učenju i vladanju, dok je roditeljima poručio da budu strpljivi i naglasio kako je najvažnije da djeca budu zdrava i sretna.

Nakon kratkih govora, uslijedilo je prozivanje učenika i njihovo razvrstavanje po odjeljenjima. Načelnik Klisura je potom svim prvačićima uručio prigodne poklone, što je već dugogodišnja tradicija u ovoj opštini.

Početak školske godine uvijek donosi novu energiju i radost, a prvačići u Fojnici su ovaj važan dan započeli s osmijehom na licu i pažljivo pripremljenim poklonima koji su im simbolično poželjeli dobrodošlicu u svijet obrazovanja.



Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …