fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Čest gost Fojnice: Dragan Primorac najavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

Bivši HDZ-ov ministar i ugledni naučnik Dragan Primorac najavio je svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske. U obraćanju na svom YouTube kanalu istaknuo je da Hrvatska treba promjenu te se nada podršci Predsjedništva HDZ-a. Primorac je na svom Facebook profilu napisao: “Ulazim u ovu političku utakmicu potpuno neopterećen, profesionalno ostvaren, čista srca i mirne savjesti. Izgradimo zajedno uljuđenu, stabilnu i sigurnu Hrvatsku, jer budućnost naše Domovine ovisi isključivo o nama.”

Primorac je dodao kako se prije 15 godina povukao iz politike misleći da više neće biti njen dio. Međutim, danas vjeruje da Hrvatska može i zaslužuje bolje te je odlučan u svojoj namjeri da se kandidira. “Pridružite mi se na ovom putu koji će, uvjeren sam, završiti pobjedom pristojnosti, dobrote i međusobnog poštovanja,” poručio je Primorac.

Dragan Primorac nije samo poznata ličnost u političkim i naučnim krugovima Hrvatske, već je i čest gost Fojnice. U fojničkom „Reumalu“ održao je govor na naučnom skupu prije nekoliko godina, gdje su ga dočekali fojnički načelnik Sabahudin Klisura i direktor „Reumala“ Alija Mukača. Njegova povezanost s Fojnicom i interes za lokalne inicijative pokazuje njegovu posvećenost zajednici i van granica Hrvatske.

Primorčeva posjeta Fojnici ostala je zapamćena kao znak podrške naučnim i medicinskim dostignućima regije. Njegova veza s Fojnicom dodatno ističe značajnu ulogu koju Bosna i Hercegovina ima u njegovom životu i radu, što je svakako tema o kojoj će se još mnogo govoriti u kontekstu njegove kandidature.

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …