fbpx
Petak , 18 Oktobra 2024
Kandidati za načelnika

Lokalni izbori 2024: Utrka za načelnika općine Fojnica

Predstojeći lokalni izbori u Fojnici obećavaju uzbudljivu utrku za mjesto načelnika općine, s nekoliko istaknutih kandidata koji se bore za povjerenje građana. Izbori će se održati u oktobru 2024. godine, a kandidati dolaze iz različitih političkih stranaka, donoseći raznolike vizije za budućnost Fojnice.

Mirjana Golub – HDZ BiH

Mirjana Golub, dugogodišnja članica stranke HDZ BiH Fojnica, prva je žena koja će se natjecati za poziciju načelnice općine Fojnica. Diplomirala je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu i radila je kao profesorica tjelesne i zdravstvene kulture. Trenutno je u svom drugom mandatu na rukovodećoj poziciji Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Gojevićima.

Mirjana Golub

Golub je aktivna članica lokalne zajednice, uključena u društveni i sportski život Fojnice. Dugi niz godina je članica Taekwondo kluba Fojnica, gdje radi kao trenerica i sutkinja na natjecanjima. Udata je i majka troje djece.

Sabahudin Klisura – SDA

Aktuelni načelnik Sabahudin Klisura ponovo će se natjecati za ovu poziciju ispred Stranke demokratske akcije (SDA). Klisura, koji je nedavno izabran za predsjednika Opštinskog odbora SDA Fojnica, poznat je po svom radu na unapređenju infrastrukture, podršci lokalnom biznisu i razvoju turističkog potencijala Fojnice.

Sabahudin Klisura

Tokom svog mandata, fokusirao se na ekonomski razvoj, poboljšanje javnih usluga i jačanje socijalne kohezije. Klisura je magistrirao na Univerzitetu u Sarajevu, oženjen je i otac troje djece.

Ramiz Meša – Stranka za BiH

Ramiz Meša, kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu (Stranka za BiH), također je u utrci za načelničku poziciju.

Ramiz Meša

Meša trenutno obnaša funkciju predsjednika Općinskog odbora Stranke za BiH u Fojnici i ima bogatu političku karijeru, uključujući mandate kao općinski vijećnik ispred SDA i federalni parlamentarac. Također je bio predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Fojnica u dva mandata. Meša je oženjen i otac troje djece.

Emir Sulejmanović – Trojka (SDP, NiP, Naša stranka)

Emir Sulejmanović, predsjednik OO “Naša stranka” u Fojnici, bit će kandidat koalicije “Trojka” (SDP, NiP i Naša stranka).

Emir Sulejmanović

Sulejmanović je iskusni političar, s tri mandata kao općinski vijećnik ispred Saveza za bolju budućnost (SBB). Radi u Sarajevu i diplomirao je na Fakultetu za kriminalistiku. Oženjen je i otac dvoje djece.

Građani Fojnice imat će priliku da izaberu načelnika u oktobru 2024. godine, a svi kandidati se nadaju da će pridobiti povjerenje birača.

Kandidati za načelnika

Pročitajte i ovo

Vijeće ministara BiH: Po 200.000 KM Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici

Minutom šutnje za nastradale u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju počela je današnja …