fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Mladi Haris Meša iz Ostružnice podijelio 58 paketića učenicima iz svog kraja

Mladi Haris Meša iz Ostružnice, koji već tri godine radi u Sloveniji, uspješno vodi i svoj privatni biznis u rodnom mjestu.

Ove godine, odlučio je dio zarađenog novca uložiti u svoju lokalnu zajednicu, podijelivši paketiće djeci iz Područne škole u Ostružnici.

Podjeli paketića, koja je održana u školskim prostorijama, prisustvovalo je 58 učenika od prvog do petog razreda.

Uzbuđenje i radost na dječjim licima bila su neprocjenjiva, a događaj su uveličali i roditelji učenika te učiteljice Fatima Kršić, Melisa Hasanović, Hermina Akšamović, Amra Salihagić i Erna Klisura.

Haris Meša naglasio je važnost ulaganja u djecu, ističući da su oni naša budućnost: “Djeca su naše najveće blago i budućnost našeg društva. Važno je da im pokažemo pažnju i brigu, kako bi odrasli u odgovorne i sretne osobe. Ova mala gesta je moj način da im pružim podršku i uljepšam im dan.”

Njegova inicijativa naišla je na veliko odobravanje i zahvalnost od strane roditelja i nastavnog osoblja. “Harisov primjer pokazuje kako svako od nas može dati svoj doprinos zajednici i učiniti nešto lijepo za djecu. Nadamo se da će ovo postati tradicija i inspiracija drugima,” rekli su prisutni roditelji.

Ovaj humani čin Harisa Meše još jednom je pokazao da solidarnost i zajedništvo mogu napraviti velike promjene u životima naših najmlađih.

 

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …