fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Samouka umjetnica, 19-godišnja Džemila iz Kaćuna: Ljubav prema umjetnosti i kaligrafiji spojila u jedno

“Prije par mjeseci počela je moja čarolija crtanja unikatnih slika na platnu. Vrijeme izrade ovisi o veličini slike ili levhe. Bavljenje ovim poslom mi je donijelo mnogo poznanstava, lijepih trenutaka te malih i velikih projekata.

  

Levha „Ihlas“ je svakako prva na ljestvici kao i „Bismillah“, mada ni ostale ne kasne za njima”

Samouka umjetnica Džemila Pajić (19) ljubav prema umjetnosti i kaligrafiji spojila je u jedno i izrađuje radove koji svima rado ostaju u sjećanju. Izrada levhi zaista je posebna i uvijek nosi neku posebnu priču.

 

“Oduvijek sam voljela crtati, to je hobi koji odmara dušu i daje ogroman prostor da iskažem svoju kreativnost kroz ljepotu slike. Velika je ljepota vidjeti da se to i drugima dopada i da ne manjka lijepih komentara.”

Sve što zamislite možemo realizovati, uz korekcije, prijedloge i dopune. Dimenzije ovise o vašem izboru tako da je to upotpunosti samo vaš, neponovljiv takav primjerak – naglasila je, Džemila-

  

– “Vrijeme izrade ovisi o veličini slike ili levhe. Neke i do par dana. Uglavnom, sve je proces, sve je ručni rad i svakoj se mora posebna pažnja posvetiti.”

„Say Beautiful in Arabic“ naziv je njenog malog biznisa koji je ovog Ramazana doživio svoju pravu svrhu.

– “Bavljenje ovim poslom mi je donijelo mnogo poznanstava, lijepih trenutaka te malih i velikih projekata. Ručni rad ima dušu i njega nijedna mašina ne može zamijeniti. Svaki moj rad ima priču, kome je namijenjen i u koje svrhe. Svi dosadašnji projekti su mi omiljeni i važni podjednako.”

  

“Najviše od svega volim tumačiti svoje levhe drugima iznositi inspiraciju i pouku kako bi svi vidjeli šta je suština “slike na zidu”.”

 

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …