fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Visočanka Elmedina govori osam jezika: Posao u struci nije čekala, već je ‘uzela sudbinu u svoje ruke’

Nakon ratnog perioda u Bosni i Hercegovini, sa porodicom se seli u Visoko. Nakon osnovne i srednje škole upisuje Filozofski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu, na odsjeku za francuski i turski jezik i književnost. Po zanimanju je profesorica, prevodilac, lektor te projekt asistent, a aktivno čita i piše na 8 stranih jezika (turski, francuski, engleski, španski, njemački, italijanski, portugalski i holandski).

Iako je Elmedinin CV bogat, te iza sebe ima mnogobrojne edukacije, diplome i kvalitetno znanje, godinama se borila sa pronalaskom posla u struci. Posao za koji se školovala nije čekala, pa je ova mlada Visočanka ”uzela sudbinu u svoje ruke”.

Elmedina se danas bavi održavanjem brojnih edukacija i kurseva, izradom postera te bookmarkera. Uz sve to, Elmedina pronađe vrijeme za humanitarni rad, te sa velikim srcem rado pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Za profesoricu Elmedinu, njeni učenici i polaznici kurseva imaju samo riječi hvale, što mnogo govori o njenom pristupu, ljubavi i odgovornosti prema radu, piše visoko.ba.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …