fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024

Nakon što mu je određen pritvor: Batku pozlilo, prebačen u Opću bolnicu

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo odredilo jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdio je za Radiosarajevo.ba advokat optuženog Omar Mehmedbašić.

Kako je kazao advokat Mehmedbašić nakon što je određen pritvor njegovom branjenik, pozlilo mu je, skočio mu je šećer, nakon čega je intervenirala i Hitna pomoć.

“Batko je prebačen u Opću bolnicu u Sarajevu, ništa više ne znam. Vidio sam ga kafa su ga izvodili i kazao mu da se drži, ali izgleda jako loše”, rekao je Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Batko i Davor Gaj uhapšeni su jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Batko je uhapšen prije dva dana, a Gaj jučer.

Oni su uhapšeni u okviru akcije Network.

Čehajić se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge.

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu.

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba.

Sumnjiči se da je bio odgovorna osoba u firmi “Otvorena mreža” u kojoj su izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan.

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme “City – Otvorena mreža” d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Almir Čehajić Batko.

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru “Otvorene mreže” koja se bavila humanitarnim radom.

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …