fbpx
Četvrtak , 23 Maja 2024

Do kraja sedmice izrazito visoke temperature, od narednog ponedjeljka snijeg

Sedmica koja je pred nama donosi temperature koje su neuobičajeno visoke za mjesec februar te će iznositi do 16 stepeni celzija. Međutim, od narednog ponedjeljka meteorolozi prognoziraju snijeg.

Kako je kazao meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Dženan Zulum u toku ove sedmice preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom bez padavina, izuzev na juga i jugozapada zemlje. Padavine će biti povremene i u malim količinama.

Jutarnji minusi će se zadržati u višim područjima. Za dane vikenda se prognozira rast temperature, naročito u jutarnjim satima i intenzivnija kiša na jugu i jugozapadu zemlje. Kiša je izvjesna i na ostalim područjima.

Minimalne temperature zraka do kraja radne sedmice varirat će između jedan i šest stepeni celzijau Bosni, u Hercegovini od tri do osam. Najviše dnevne temperature će se kretati od 10 do 18 stepeni celzija, a na jugu zemlje do 16.

“Od ponedjeljka, 12. februara, prema raspoloživim prognoznim modelima prognozira se nastavak padavina koje bi sredinom sedmice usljed pada temperature zraka u Bosni iz kiše prešle u snijeg”, zaključuje Zulum.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …