fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Podižu se optužnice ljudima oko Eldana Lokmića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Saita Muradića i Admira Džinića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženi Sait Muradić tereti se da je 12. aprila 2018. godine u svojstvu generalnog direktora Javne ustanove „Apoteke Sarajevo“ bez saglasnosti Upravnog odbora i bez provjere finansijske sposobnosti za povrat novca, nezakonito odobrio isplatu pozajmice od 400.000 KM Javnoj ustanovi „Reumal“ Fojnica.

Optuženi Admir Džinić tereti se da je u svojstvu izvršnog direktora za finansije i računovodstvo JU „Apoteke Sarajevo“, pomogao optuženom Muradiću tako što je izvršio plaćanje novčane pozajmice.

Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje devet svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza, naveli su u saopćenju iz Tužilaštva KS.

Pozajmice su vršene u više navrata, a posljednja u aprilu 2018. godine. Naravno, sve je to vršeno za vrijeme bivšeg generalnog direktora Eldana Lokmića.

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …