fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Sarajlija Sead obišao svijet tri puta, na kraju u rodni grad doveo Brazilku

Sarajlija Sead Beširević kroz četiri decenije, proputovao je svijet tri puta, a njegova priča je putovanje od konobara iz sarajevskog kafića do menadžera u svjetskom ugostiteljskom sektoru.

Sead je započeo svoju karijeru kao konobar, vješto baratajući iza pulta kafića kod braće Mulahalilović. Međutim, želja za istraživanjem i avanturom odvela ga je daleko od rodnog Sarajeva.

Živeći u Milanu, Sead je sticao iskustvo i gradila se njegova strast prema ugostiteljstvu.

Ono što je posebno obilježilo Seadovo putovanje je njegov boravak u Brazilu, gdje je proveo devet sezona. Osim što je obogatio svoje radno iskustvo, Sead je pronašao ljubav i osnovao porodicu u ovoj egzotičnoj zemlji. Brazil je postao dom koji mu je otvorio vrata različitih kultura i običaja.

Nakon bogatog internacionalnog iskustva, Sead je donio odluku koja je iznenadila mnoge – vratio se kući u Sarajevo.

Odlučio je postati svoj gazda, prelazeći put od zaposlenika do menadžera u ugostiteljskom sektoru. Njegova odluka da spoji svoje bogato iskustvo s ljubavlju prema rodnom gradu Sarajevu postala je temelj za novo poglavlje u njegovom životu.

Sead Beširević nije samo ugostiteljski menadžer; on je živi dokaz da se s predanošću, strašću i hrabrošću može postići značajan uspjeh. Njegova priča inspiriše druge da slijede svoje snove, istražuju svijet, ali i cijene korijene iz kojih potiču, govorio je pred kamerama N1 televizije.

Pored Seadove priče, važno je istaći i doprinos njegove supruge iz Brazila, koju je doveo u Sarajevo. Njihova zajednička priča o ljubavi, hrabrosti i spajanju različitih svjetova dodatno obogaćuje Seadovu životnu priču.

Sead Beširević, svojom životnom pričom, podsjeća nas da su putovanja, ljubav i rad na ostvarenju snova univerzalni jezik koji povezuje ljude širom svijeta.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila HUREM (rođ. KURTA) ESMA IZ FOJNICE/SMAJLOVIĆI

Na Bolji svijet je preselila HUREM (rođ. KURTA) ESMA IZ FOJNICE/SMAJLOVIĆI. Preselila je na Ahiret, …