fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Provaljeno u 43 apartmana hotela “Natura” u Fojnici

Dana 12.12.2023. godine telefonom u 14,45 sati dežurna služba Policijske stanice Fojnica zaprimila je telefonsku prijavu od Mašin Mirnese iz Fojnice, ista je prijavila provalu u više apartmana objekta NFC Natura goje je pričinjena određena materijalna šteta od strane N.N. osobe ili više njih.

Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave i osigurala lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Istog dana, u vremenskom periodu od 15 do 16 sati su izvršene uviđajne radnje od strane OKP PS Fojnica te utvrđenk da je od strane NN lica ili više njih izvršeno provala u 43 apartmana te iz istih otuđena velika količina mesinganih česmi i komada bakarnih cijevi od klima uređaja.

O navedenom događaju putem telefona upoznat je postupajući Kantonalni tužilac koji se izjasnio da se zadokumentuje kao KD “Teške krađe” opisano u članu 287. KZFBiH i dostavi izvještaj KT Travnik.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Fojnica su došli do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela iz Kreševa.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …