fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Održana izvještajno–finansijska Skupština Pčelarskog društva „Radilica“ Fojnica

U Sali Lječilišta Reumal održana je Prva redovna izvještajno – finansijska Skupština Pčelarskog društva „Radilica“ Fojnica. Sjednicu skupštine je otvorio i vodio predsjedavajući Skupštine PD „Radilica„ Fojnica Alen Cvjetković, a izvještaj je podnio predsjedavajući Upravnog odbora PD „Radilica“ Fojnica Milenko Marković.

Na Skupštini je prisustvovalo oko 20 članova Udruženja.

Na sjednici Skupštine, pored finansijskog izvještaja raspravljalo se i o problemima koje su pčelari i PD imali u protekloj godini , veoma loša pčelarska godina, pored problema koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa, što je rezultiralo i negativno utjecalo na sve pčelare.

Isto tako, pored analizirane problematike, usvojen je okvirni Plan rada i djelovanja PD za tekuću 2021.g.

Jedna od ideja i planova je brendiranje – zaštita kvalitete, imena i prepoznatljivosti, prvenstveno meda ali i drugih proizvoda fojničkih pčelara, zatim prijedlog za održavanje pčelarskog Sajma na kojem bi se izložili pčelarski proizvodi, te upoznali i informisale zainteresovane i ciljane skupine ljudi

Tom prilikom bi se posjetioci Sajma upoznali direktno ne samo sa tehnikama pčelarenja i pčelarskim proizvodima, već i samim pčelarima koji održavaju ovu radinost, odnosno posjeduju pčelinja društva na teritoriju općine Fojnica.

Raspravljalo se i o problemima, za koje bi pčelari sa područja Fojnice, voljeli da ih ne pogode a odnose se na pojavu (pogubnijih) zaraznih bolesti pčela, a koje su u manjoj mjeri evidentirane na našem području u prošloj godini.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …