fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Nedim postao doktor zbog nane: Sretan sam što sam joj ispunio obećanje

Bosna i Hercegovina još uvijek ima šta da ponudi svijetu. O tome svjedoče uspjesi naših sportista, glumaca, umjetnika… Imamo i uspješne doktore.

Mladog tuzlanskog doktora Nedima Selimovića imali ste priliku upoznati putem društvenih mreža. Snimcima sa simpatičnom nanom, koja je rado dijelila životne lekcije, osvojio je srca publike. Nažalost, njegova majka, kako ju je zvao, preselila je na Bolji svijet prošle godine.

Tek sada vidim da je velika sreća što imam dokumentovano toliko snimaka sa njom. Tako će mi njen lik i njene riječi uvijek biti u sjećanju. Ono što mi je oduvijek govorila je da je najvažnija stvar na svijetu biti pošten, biti čovjek, pomoći ako smo u prilici i nikome ne činiti nepravdu. Time se vodim kroz život – prisjeća se na početku razgovora za Hayat.ba.
Uvijek sam joj govorio da ću kada porastam biti doktor, da je liječim da je ništa više ne boli. Najsretniji sam što sam joj to obećanje ispunio – istakao je.
Tim putem je i nastavio. Trenutno pohađa doktorski studij “Biomedicina i zdravstvo” na Medicinskom fakultetu u Tuzli, ali priznaje da je njegov odlazak iz BiH izvjestan.

Što se tiče studiranja u BiH mislim da pojedinac koji želi da uči i napreduje, svoje ciljeve će postići bez obzira u zemlji u kojoj studira. O ostanku u BiH još uvijek nisam donio konačnu odluku. Idealno bi bilo naučiti nešto novo i donijeti to u našu državu – kazao je.

Ipak, svjestan je da je put ljekara dug, a završetak medicine ne kraj, nego početak.

Ovaj posao jeste odgovaran, ali ono što ga čini ljepšim je mogućnost da nekome umanjite bol, olakšate tegobe i poboljšate kvalitet života. Najvažnija stvar koju sam pored toga naučio je da upoznate sebe, da izgradite sebe kao ličnost, da shvatite prave životne vrijednosti – istakao je.

Iako je trenutno zauzet učenjem i radom na sebi, ne zapostavlja društvene mreže u kojima vidi veliki potencijal. Na TokToku ga prati skoro 80 hiljada ljudi.

U današnjem svijetu društvene mreže su važan dio poslovanja. Meni je to neka vrsta hobija. Tokom vremena sam stekao određenu “publiku” i osjetim odgovornost prema njima. Koliko god tu ima loših stvari, isto tako možemo pronaći mnogo lijepih, korisnih, poučnih, do nas je – poručio je.
Pred Nedimom je svijetla budućnost. Pitamo se koliko je još uspješnih mladih ljudi koji razmišljaju o odlasku. A, trebaju priliku i bolje uslove. Vjeru u bolju budućnost.

(E. Medić)

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …